dsp_decreas_text dsp_increase_text

Landbouw

Semi-zelfvoorzienende landbouw

Het debat rond kleine agrarische bedrijven heeft een bijzondere betekenis gekregen, omdat door de laatste twee uitbreidingen van 2004 en 2007, er meer dan een verdrievoudiging van het aantal zelfvoorzienende en semi-zelfvoorzienende boeren, tot een totaal van 11 miljoen in de EU-27, heeft plaatsgevonden. Als bewijs van de stijgende belangstelling op dit gebied hebben van 13 tot 15 oktober 2010 in Sibiu, Roemenië ongeveer 140 mensen een seminar bijgewoond met de titel „Semi-subsistence farming in the EU: current situation and future prospects” (Semi-zelfvoorzienende landbouw in de EU: huidige situatie en toekomstperspectieven).

De besprekingen hadden tot doel bij te dragen aan een beter begrip van de behoeften en mogelijkheden van semi-zelfvoorzienende boeren en van de wisselwerking tussen semi-zelfvoorzienende bedrijven en de samenleving en omgeving.

Een belangrijke achtergrondnota over semi-zelfvoorzienende bedrijven in de EU werd opgesteld voor het seminar, en kan hier worden gedownload
[PDF ]

Om meer informatie over het seminar over semi-zelfvoorzienende bedrijven te zien klik hier.