dsp_decreas_text dsp_increase_text

Mediu

Schimbări climatice

Introducere

Schimbările climatice sunt în același timp o sursă de ameninţări, cât şi de oportunități pentru sectoarele agricol, forestier şi rural ale Europei. Dați clic aici pentru mai multe informații cu privire la schimbările climatice și agricultură.

Programele de dezvoltare rurală (PDR) la nivel naţional şi regional reprezintă un sprijin important în soluționarea problematicii cauzelor, dar şi a consecinţelor schimbărilor climatice. Anterior „Bilanţului de sănătate” al Politicii Agricole Comune (PAC) şi Planului European de Relansare Economică (PERE) din 2008, PDR iniţiale pentru perioada de programare 2007-2013 includeau o gamă largă de măsuri cu efecte benefice directe sau indirecte pentru cele trei dimensiuni principale ale acțiunilor legate de schimbările climatice, și anume atenuarea, adaptarea şi energia regenerabilă.

Alocarea de resurse financiare suplimentare pentru măsurile de protecție a climei care rezultă din „Bilanţul de sănătate” al PAC şi din PERE, precum şi modificările ulterioare ale PDR, contribuie la reducerea în continuare a emisiilor de gaze cu efect de seră din agricultura europeană. Suplimentarea bugetului va amplifica de asemenea capacitatea Europei rurale de a face faţă impactului schimbărilor climatice.

În anul 2010 REDR a întreprins un exerciţiu de evaluare, cu scopul de a identifica modul în care problema schimbărilor climatice este abordată în PDR la nivelul statelor membre. Rezultatele acestei evaluări sunt disponibile mai jos sub formă de rapoarte sintetice pentru fiecare stat membru.

Este disponibil şi un raport de sinteză pentru toate cele 27 de state membre.

Urmăriți clipul video Uita-te la film despre schimbarea de acțiune privind atenuarea schimbărilor climatice în Europa rurală

 

ŢaraProfil
Raport de sinteză pentru cele 27 de state membre: [PDF]
Drapelul Austria Austria [PDF]
Drapelul Belgia Belgia [PDF ]
Drapelul   Bulgaria Bulgaria [PDF]
Drapelul Cipru Cipru [PDF]
Drapelul Republica Cehă Republica Cehă [PDF]
Drapelul DanemarcaDanemarca [PDF]
Drapelul Estonia Estonia [PDF]
Drapelul Finlanda Finlanda [PDF]
Drapelul Franţa Franţa [PDF]
Drapelul Germania Germania [PDF ]
Drapelul Grecia Grecia [PDF ]
Drapelul Ungaria Ungaria [PDF]
Drapelul Irlanda Irlanda [PDF]
Drapelul Italia Italia [PDF]
Drapelul Letonia Letonia [PDF]
Drapelul Lituania Lituania [PDF]
Drapelul Luxemburg Luxemburg [PDF]
Drapelul Malta Malta [PDF]
Drapelul OlandaOlanda [PDF]
Drapelul Polonia Polonia [PDF]
Drapelul Portugalia Portugalia [PDF]
Drapelul România România [PDF]
Drapelul Slovacia Slovacia [PDF]
Drapelul Slovenia Slovenia [PDF]
Drapelul Spania Spania [PDF]
Drapelul Suedia Suedia [PDF]
Marea Britanie Marea Britanie [PDF]