dsp_decreas_text dsp_increase_text

Kutatási és innovációs kapu

Üdvözöljük a kutatási és innovációs kapun!

A kutatás és innováció fontos szerepet játszik a vidékfejlesztésben, és azok jelentősége fokozatosan nő, mivel mindkettő az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedést előtérbe helyező Európa 2020 stratégia középpontjában áll.

A kutatás és innováció szorosan összefonódik. A kutatás – ami gyakran az innováció előfeltétele – számos szereplőt foglal magába az egyetemektől kezdve a magánszektorig, akik különböző kezdeményezésekben és projekteken működnek együtt. Ezek jellegükből adódóan az állami intézmények és szervezetek támogatását igénylik.

Másrészt az innováció messze túllépi a technológiai fejlesztést, és társadalmi, gazdasági vagy környezeti előrelépéshez vezethet. A tudásátadás támogatja az innovációs folyamatot azáltal, hogy informálja a vállalkozásokat, szervezeteket és az egyéneket, valamint új, változást jelentő gyakorlatokra vonatkozó elképzeléseket oszt meg.

Az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) ezzel a kapuval aktívabb kapcsolatot kíván kiépíteni a vidékfejlesztési közösség kutatásban és innovációban részt vevő tagjaival – legyenek azok akár újítók, kutatók, vagy a kutatás támogatói vagy végfelhasználói. Nemcsak az intézményeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, hanem a kutatási és innovációs projektek számára is, emellett hozzájárul a releváns tanulmányokhoz, publikációkhoz és audiovizuális tartalmakhoz.

A kutatási és innovációs kapuhoz vezető hivatkozás: en, fr, de, it, pl, es.