dsp_decreas_text dsp_increase_text

Uniós szervezetek

Az EVH célja, hogy lehetőségeinek határain belül aktív kapcsolatot tartson fent a témával foglalkozó egyéb hálózatokkal, és bővítse az azokhoz való hozzáférést. Különös hangsúlyt kap az EVH és egyéb releváns hálózatok közötti proaktív kapcsolatok létrehozása az uniós vidékfejlesztési politika eredményességével és hatékony fejlesztésével kapcsolatos kérdésekre vonatkozó információcsere.

DG AGRI Vidékfejlesztési tanácsadó csoport

Az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága (DG AGRI) tanácsadó csoportot hozott létre azzal a céllal, hogy összefogja azon különböző uniós szintű szervezetek képviselőit, amelyek a vidékfejlesztéshez kapcsolódó társadalmi, gazdasági és/vagy környezetvédelmi érdekeltségekkel rendelkeznek az EU térségében.

Ez a tanácsadó csoport tájékoztatja az Európai Bizottságot a különböző szervezetek vidékfejlesztési kérdésekkel kapcsolatos szerteágazó nézeteiről. A Bizottság a vidékfejlesztési politika bármely témáját illetően tanácskozhat a csoporttal. A tanácsadó csoport elnöke is tehet javaslatot a szakterületébe eső egy-egy téma megvitatására.

A Bizottság nincs kötve a csoport által megfogalmazott véleményekhez, viszont nagyon komolyan veszi azokat, és értesíti a tanácsadó csoport tagjait az adott kérdések megoldására tett lépéseiről. A tanácsadó csoport saját tevékenységének megkönnyítésére − a Bizottság egyetértésével − munkacsoportokat hozhat létre. A tanácsadó csoportban képviselt főbb érdekeltségek közé tartoznak a következők:

Gazdák, termelőszövetkezetek és egyéb mezőgazdasági szervezetek

Kereskedők

Ipar

Munkavállalók

Fogyasztók

Környezetvédők

Egyéb vidéki érdekeltségű szervezetek

Az EVH koordinációs bizottságának európai szervezeti tagjai

A vidékfejlesztési tanácsadó csoport tagjai közül az alábbi uniós szervezeteket választották ki arra, hogy részt vegyenek az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) Koordinációs Bizottságának tevékenységében.