dsp_decreas_text dsp_increase_text

Informatii ale RRN

Reţeaua Rurală Olandeză

Reţeaua Rurală Naţională (RRN) olandeză susţine persoanele şi organizaţiile dedicate promovării unei regiuni rurale puternice şi atractive în Olanda. Aceasta funcţionează pe deplin din octombrie 2007.

Un consorţiu de cinci organizaţii a fost alcătuit de către Autoritatea de Gestionare (AG), Ministerul Agriculturii, Gestionării Naturale şi Calităţii Alimentare în scopul de a conduce Unitatea de Sprijin a Reţelei (USR). Trei dintre aceste organizaţii sunt implicate în gestionarea centrală a USR şi în echipa de facilitare a reţelei. Celelalte două asigură suportul tematic, atunci când este necesar.

Reţeaua nu are un mandat explicit, dar, conform site-ului său, RRN susţine persoanele şi organizaţiile dedicate promovării unei regiuni rurale puternice şi atractive.

USR asigură platforma necesară diferitelor părţi interesate pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele şi experienţele şi pentru a identifica şi promova iniţiativele promiţătoare de dezvoltare.

Participanţi la reţea

Reţeaua nu prezintă criterii formale pentru calitatea de membru, iar participarea depinde de tema care urmează a fi abordată. Totuşi, corpul central de membri este alcătuit din: grupuri LEADER, alte grupuri bazate pe zone delimitate, grupuri axate pe teme specifice (implicate în combinaţia dintre agricultură, natură, recreere, reconstrucţie rurală sau parcuri naţionale), comitete alcătuite din locuitorii din regiuni sau de la sat, diferite iniţiative din sectorul privat, implicate în principal în dezvoltarea economică. Astfel, este reprezentat atât sectorul privat, cât şi cel public. Unii parteneri participă şi în cadrul propriilor reţele.

Citiţi mai multe despre structura organizatorică a Reţelei [PDF ]

Detalii de contact:

Adresă: Postbus 64, 3830 AB Leusden, Olanda
Telefon: 00 31 33 432 6090
Website: https://www.netwerkplatteland.nl/
Numele persoanei de contact: Dna Marga de Jong
E-mail: info@netwerkplatteland.nl

Activităţi ale RRN

Descrierea programului de lucru până în 2013 conţine elemente cum ar fi identificarea, analiza şi diseminarea bunei (sau a celei mai bune) practici şi menţinerea unei baze de date conţinând aceste practici. Este facilitat şi schimbul de cunoştinţe şi experienţe/practici, inclusiv serviciile de consiliere şi cercetare, analiza politicii şi cea de îngustare şi lobby.

Dincolo de susţinerea şi oferirea rezultatelor participanţilor din cadrul axelor, prioritatea revine dezvoltării deprinderilor şi întăririi capacităţii, inclusiv prin promovarea colaborării dintre participanţii rurali. În plus, oferirea de suport tehnic pentru integrare şi cooperare transnaţională face şi ea parte din planul pentru această perioadă de program.

Citiţi mai mult despre priorităţile şi activităţile Reţelei [PDF ]

Activităţi alături de alte Reţele/Ţări

  • Iniţiativa-pilot privind Experienţa Relevantă

Alte informaţii importante