dsp_decreas_text dsp_increase_text

IKT

Információs és kommunikációs technológiák (IKT)

 

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) támogatás a vidéki térségek IKT fejlesztése számára

A jelenlegi programidőszakban a vidékfejlesztési politika különös figyelmet fordít az Információs és kommunikációs technológiákra (IKT). Az EMVA különböző módokon támogatja az IKT vállalkozások, szolgáltatások és készségek fejlesztését, valamint a szélessávú internet bevezetését a vidéki területeken, mivel a hardver és szoftver befektetések minden programban számításba jönnek.

Európai Vidékfejlesztési Hálózat (EVH) szemináriuma „IKT és a vidéki térségek: a tudásalapú társadalom építése helyi szinten” címmel.

A 2011. február 10-én Brüsszelben tartott EVH szeminárium központi témája a következő volt: az IKT fontossága az európai vidéki térségek fejlesztése szempontjából. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide.

Információs és kommunikációs technológia (IKT) tájékoztatója

A tájékoztató különböző, az EMVA által támogatott Információs és kommunikációs technológiai (IKT) projektekre mutat be példákat. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide.

Példák IKT projektekre

A VFP projektek adatbázisában példák találhatók az EMVA által finanszírozott és a vidékfejlesztési programok keretében megvalósított IKT projektekre. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide.

EVH Tájékoztató Központjának előadása − EMVA támogatás a vidéki térségek IKT fejlesztése számára

Ez az előadás rövid összefoglalót tartalmaz a vidékfejlesztési politika fogalmi keretéről és a vidéki területek IKT fejlesztésének támogatására irányuló beavatkozási területekről. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide. [PDF ]

Tájékoztató – „Áttekintés a KAP felülvizsgálatáról és az európai gazdaságélénkítési tervről − a vidékfejlesztési programok módosítása”

Ez a tájékoztató a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálata és az európai gazdaságélénkítési terv létrehozása után a vidékfejlesztési programokban bevezetett módosításokról ad áttekintést, és további hangsúlyt helyeznek a szélessávú infrastruktúrába történő befektetésre. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide.